Bursa Gemlik’ten siyah zeytinlerimizi kış aylarında toplayıp sele ve salamura olarak işliyoruz. Ayvalık Burhaniye ve Bodrum Mumculardan topladığımız zeytinleri soğuk sıkım yağ hanelerde sıktırıp zeytinyağımızı elde ediyoruz. 

Yalıkavak Local Restaurant’ın başarısının arkasında, gıda toptancısı ve mandıra işletmecisi bir ailenin 3. Kuşak işletmecesi olan babamız Recep Vurucular ’ın bilgi ve tecrübesi bulunmaktadır. Gıda ürünlerimizi dalından toplayıp sofranıza sunuyoruz. 

Süt kremasını yoğurarak tereyağımızı yapıyoruz. Bodrum mandalinası , patlıcan , karpuz kabuğu , kabak , havuç , çilek ,üzüm gibi tüm reçellerimizi kendimiz kaynatıyoruz. Yetiştiriciliğinden kesimine kadar özenle ilgilendiğimiz büyük ve küçük baş hayvanlardan etlerimizi temin ediyor , sucuk ve köftelerimizi kendimiz imal ediyoruz. Sabah kahvaltılarında taş fırınımızdan ekmeklerimizi ve pidelerimizi çıkarıyoruz.